Ga naar de inhoud
Home » Over mij

Over mij

Mijn naam is Inge Bruijns-Kemeling. Ik ben in 2012 als ergotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam.

Na mijn diplomering heb ik in meerdere zorginstellingen in zowel de eerste als de tweede lijn gewerkt. Vanaf 2012 heb ik 5 jaar gewerkt op de polikliniek volwassen revalidatie van revalidatiecentrum Heliomare. In 2016 ben ik overgestapt naar Medinello, een revalidatiecentrum voor chronische pijn- en vermoeidheid. Naast mijn werk als ergotherapeut en casemanager binnen het behandelteam, was ik ook verantwoordelijk voor het operationeel management en kwaliteitsbeleid van de locatie Heemskerk. In 2019 heb ik een jaar gewerkt als casemanager binnen het Daan Theeuwes Centrum in Woerden, een centrum voor intensieve neurorevalidatie voor jongeren. Echter miste ik hier mijn rol als behandelaar, vandaar dat ik begin 2020 de overstap gemaakt heb naar Reva Centre. In twee jaar tijd is er een waardevolle multidisciplinaire samenwerking ontstaan tussen de ergotherapie en fysiotherapie op gebied van o.a. psychosomatiek en aanhoudende klachten na COVID19. Naast mijn werk als ergotherapeut was ik als teamleider Duurzame Inzetbaarheid operationeel verantwoordelijk voor de vertaling van het tactisch beleid van de organisatie t.a.v. de arbeidsrevalidatie naar operationele doelen.

Vanaf het begin van mijn werk is mijn aandachtsgebied gericht op mensen met aanhoudende pijn- en vermoeidheidsklachten en onderhoudende psychosociale problematiek. Daarnaast heb ik ervaring met Niet Aangeboren Hersenletsel, Burn-out en spanningsklachten, oncologie en Post-COVID.
Ik heb verschillende bij- en nascholingen gevolgd, waar onder FNS (2023), Re-Attach New Mind Creation (2023), ReAttach (2022), Acceptance and Commitment Therapy, NLP, uitgebreide pijn- en brein scholingen, oplossingsgerichte gespreksvoering, Meldcode Huiselijk Geweld, het Gevolgenmodel en Balans Therapie Dunnewolt. Regelmatig heb ik intervisie met collega praktijken.

Eind 2022 heb ik de keuze gemaakt om per januari 2023 te starten als Zelfstandig Ergotherapeut. Al heel lang borrelt het verlangen om onafhankelijk te zijn, mijn eigen weg en toekomst uit te zetten en mij volledig te richten op de patiëntenzorg zoals ik dat zie.
Als ergotherapeut en mens vind ik het contact met mensen zeer waardevol. Wanneer ik kan ondersteunen in het herwinnen van eigen regie, zodat kwaliteit van leven verbetert, geeft dit mij enorme voldoening.

Je hebt geen invloed op wat je overkomt, wél op keuzes die je maakt en welke richting je kiest. Zodra je leert luisteren naar het fluisteren van je lichaam, dan hoeft het niet meer zo hard te schreeuwen.

-Inge-