Ga naar de inhoud
Home » Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie richt zich op betekenisvol dagelijks handelen. We kijken naar de activiteiten die je moet doen, wil doen of die van je verwacht worden.
Daarbij onderzoeken we samen met jou de praktische belemmeringen in het dagelijks leven. We kijken hierbij naar jou als persoon (persoonlijke factoren), hetgeen wat je doet (de activiteit) en waar je dat doet (de omgeving). Wanneer je door aanhoudende klachten (fysiek, mentaal, cognitief, energetisch) niet meer kunt doen wat écht belangrijk is, dan beïnvloedt dit jouw kwaliteit van leven.
Ergotherapie kan ondersteunen op gebied van energiemanagement, het op een prettige manier (opnieuw of anders) uitvoeren van dagelijkse activiteiten, ondersteuning bij arbeidsgerelateerde vragen en re-integratie, grenshantering, assertiviteit, gedragsmatige aspecten en breineducatie.

Onze aanpak is praktisch, gaat uit van samenwerking op gelijke waarden en autonomie. Wij vinden het belangrijk dat iemand de regie terug krijgt over zijn of haar dagelijks leven. Hierbij is het belangrijk om te onderzoeken en begrijpen welke factoren van invloed zijn op het voorbestaan of onderhouden van klachten. Niet alle factoren zijn beïnvloedbaar, maar je kunt wel invloed uitoefenen op keuzes die je maakt, hoe je een activiteit uitvoert, op je manier van communiceren, je doen en laten en de grenzen die je stelt en hanteert.  

U kunt bij mij o.a. terecht met de volgende klachten

 • Aanhoudende pijn- en vermoeidheidsklachten
 • Pijn en/of vermoeidheid na kanker
 • Functioneel Neurologische Stoornissen (FNS)
 • Spanningsklachten, burn-out klachten
 • Post-COVID19
 • Begeleiding bij re-integratie en preventie duurzame inzetbaarheid
 • Aanhoudende vermoeidheid na hoofdtrauma (Niet Aangeboren Hersenletsel)

  Denk je dat ergotherapie iets voor jou is?
  Neem vrijblijvend contact op via info@ergotherapie-ingebruijns.nl